Thursday, October 20, 2011

apam belang

taraaaaaaa.... :)

malam ni aku free, so aku godek2 laman web masakan ni, skrg ni aku suka sangat dgn web kak ita masam manis, dia punya resepi so simple, dan kita blh follow sbb dia attach sekali dgn pic, so dia punya explanation sgt detail dan aku sangat paham..

so, dok cari mana resepi yg simple, dan ingredient mesti dah ada sbb aku bercadang nak buat malam ni, esok bleh makan utk bekfes, terjumpa la resepi apam belang ni...

buatnya senang jer, aku masukkan dalam mixer, pastu aku gi buat keja lain.. kalau nak simple lg takyah taruh kaler terus plain n tuang jer masuk dlm loyang n kukuss... tp aku ni mengada2, nak cantik2 so ini lah hasilnya.. alhamdulillah.. menjadi..

oh ye, kredit to kak azlita .. eemmm nnt aku try link kat resepi apam belang ni, jadi ke idak.. harap2 menjadi lah yer...



Thursday, October 13, 2011

sunyinya....



baru 2 hari ditinggalkan, aku dah tak bleh duduk.... :(

oh ya, dah 2 hari en. asben aku ke penang menemankan abangnya yg terlantar kat hosp. bkt mertajam, bermakna 2 mlm jugak la aku tidoq dengan anak2. mula tu tak terasa apa pu, tp bila dah 2 malam, anak2 aku pulak tidoq awal, aku mula la terasa sunyinyaaa...

tp itu lah, aku x blh pentingkan diri aku sendiri, dalam keadaan skrg ni, abang dia dan juga mak dia (MIL tak blh nak jaga sbb ward tu lelaki) so aku izinkan lah.. (eh, apa hak aku nak menahan dia kan... ), kalau ikut hati mmg berat tp terpaksa... so aku berharap abg dia akan pulih seperti sediakala, meski pun x sesihat dulu cukup lah dapat beramal ibadat kan.. amin...

ok, aku stop dulu, x selesa menaip dengan notebook ni, al maklum lah jejari aku bersaiz runcing ni amat x sesuai dgn keyboard yg tersangat lah mini.... :D

ok, gdnite!

Thursday, October 6, 2011

Pokok berbunga, hati turut berbunga..



wahhhhh... bila pokok aku berbunga aku rasa bagai nak heboh satu kampung sbb aku x pernah tanam pokok bunga, tetiba bila aku tanam, aku belai n aku jaga... pokok aku berbunga lebat... bestnyaaa.... bila aku lalu tepi pokok tu berbau harum sangat... :D




Tuesday, October 4, 2011

renungkan..