Saturday, February 7, 2015

testing .. testing..

Hi. Festaim ni update blog yg dah jd tapsk muzium guna tab.
Hopefully nnt displaynya cantik lah ye, al maklumlah... nk taip pun asyik typo sbb jari yg besaq or keypad yg kecik.. hahaaaa
Ok. Nnt sambung. Nk tgk outcome dulu. 

Sunday, September 7, 2014

upsr 2014

hari ni 8hb sept, esok 1st day upsr..
good luck utk sesapa yg ada anak nak exam, aku walaupun takde anak still bleh rasa ke'ketaq'an itu sbb aku mengajar math thn 6. semoga apa yg aku usahakan, dapat direalisasikan dengan jayanya oleh anak2 murid aku..

sebut bab perasaan ni, memanglah aku cuma mengajar di sek rendah... (alahh.. cikgu sekolah rendah, apa lah sangat...) tp bg aku apa jua pekerjaan yg kita lakukan menuntut kepuasan diri. jd bg aku naik nya peratus matematik sek, naik lah kepuasan diri aku, jd, ini lah kayu ukur atau penanda aras keberkesanan aku dlm pnp. 

ok, so utk anak murid cikgu.. lakukan yg terbaik. apa yg cikgu leterkan bebelkan utk tahun ini adalah lebih kepada untuk mendidik kamu menjadi manusia berguna. so do the best. ingat... sentiasa ingatkan Allah kerana Allah x pernah lupa kita semua.


Saturday, August 30, 2014

bestnya jumpa bff ....


30 ogos 2014,
berjumpa dua thn sekali.. tp kali ni di join oleh zurina yg br blk dr uk, 
mmg best n happening... kebetulan para2 asben sporting.. masin2 sabar menunggu para isteri bersembang n gelak2..
apa pun geng, rasa hepi sgt./.. hilang segala masalah sekejap.
hope lps ni kita blh jumpa lg..
adiosss

Monday, December 23, 2013

hat yai n songkhla with familiaaa..

alhamdulillah.. percutian yg dirancang berbulan dpt dilaksanakan pd hujung bln 11 yg lalu. cuma plan nak tido 2 mlm x jadi sbb keadaan di songkhla yg bergolak so kami pendekkan jd 1 mlm.. huhuhu..
apa pun, mmg kelam kabut sbb kami p bersama bg teh sekeluarga, sofi sekeluarga, wan n mak, n me sekeluarga.. kelam kabut sbb semua beranak kecik. yg geng mak mak nak kuar gi ronda tp tak mau bw anak, geng bapak2 pun nak kuar ronda so kami bergilir.. lawak pun ada. tp seriusly cakap, makan kat hat yai kurang sedap berbanding danok. mmg superb... !!!

ops. time nak uplod pic baru teringat... semua pic dok dlm pc.. 
ampeh tul. esok lak apdet blog ni...
huhhhhhhh

Thursday, November 21, 2013

hujung thn... tldm lumut

hi. lamanya tak update blog. sekali update nak citer pasal rombongan sekolah aku p lumut.
ntah kenapa aku suka sgt pic ni..
nampak natural gitu..
from left, julia, zima, aku n k.zie..
apa yg kami tgk ekk.. sambil renyeh gitu..

#credit to ahmad bukhari..

Wednesday, September 11, 2013

lamanya x update blog...

wahhhh.. dah 2 bln aku x update blog. mmg lately ni terbz sgt... bz dgn urusan ntahpapa.. :( 

sampailah ke hari ini bila murid2 sedang menghadapi peperiksaan UPSR so aku pun ada masa, sbb kelas takde so aku bleh la menyiapkan kerja2 aku yg x siap, salah satunya mesti lah blog aku kan. :)

ok, nnt aku citer pjg lg.. donno what to blog.. so i stop dulu. bbabai...

iklan jap.. pic aku pergi beraya... hehehe

Tuesday, June 18, 2013

bila hati gelisah..

mcm suspen jer kan... 
sebenarnya tak de apa2.. tp kenapa ek, perangai aku ni bila berada dalam kelompok yg ramai tp bila seseorang tidak bercakap dengan aku, hati aku berasa x seronok.. sbb aku sentiasa berfikir utk menyenangkan hati semua orang, dan aku x suka bila ada org yg x suka aku.. sebab itu bila aku bercakap banyak di siang hari, waktu malam mesti aku menyesal.... huhuhu...

tp itu lah yg aku alami sekarang ni. biasa lah suasana tempat kerja kan.. kekadang ada perselisihan faham, tp yg aku x seronoknya aku ni mangsa keadaan, gajah bergaduh rusa tersepit dicelah... so walaupun perkara ini sudah lama, dah hampir beberapa bulan , hubungan aku dan seorang tu masih dingin.. memang kalau diikutkan hati aku sebanrnya masih 'terasa' atas apa yg berlaku tp sejujurnya aku dalam proses melupakan apa yg terjadi...

sesungguhnya aku amat memerlukan kekuatan utk menghadapi apa2 masalah, sbb ini lah kekurangan aku, setiap kali ada masalah aku akan lari tp bila kita lari masalah tak akan selesai, jadi moralnya aku kena hadapi jugak benda2 gini.. sekarang ni masa lapang jer aku akan blogwalking utk cari kata2 motivasi utk diri sendiri, tp kalau astro tu mmg aku layan prof dr muhaya.. 
'bila Allah uji seseorang itu, bererti Allah nak mengangkat taraf kita yg lebih baik...' so, aku kena kuat dan redha.. selebihnya doa..